Субота, 2024-04-20, 6:25 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Оріхівська філія №5 КЗ "ОЗЗСО "Сузір'я"

Cторінка Facebook
Маршрут
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


1:41 PM
Взаємодія школи та позашкілля

Школа для нас - це не просто місце, де навчаюся діти та працюють дорослі. Це місце, де вирує бурхливе життя: ми навчаємося та відпочиваємо, сваримося і миримося, дружимо, допомагаємо один одному і змагаємося. А коли на базі нашого навчального закладу відкрилися гуртки комунального закладу «Запорізький обласний Центр НТТУМ «Грані» Запорізької обласної ради, наша шкільна родина додатково отримала можливість конструювати, моделювати, творити, бути учасниками різноманітних змагань за межами нашого міста. Уже рік триває тісна співпраця наших колективів.
Гурткова робота активізує, зацікавлює, здружує і дорослих, й дітвору. Народжується дух гарного, дружнього змагання у роботі, бо, побачивши успіхи колег і ровесників, навіть поза своєю свідомістю уже хочеться зробити щось вагоміше, краще, цікавіше.
З 1 березня 2019 року розпочав роботу «Гурток авіамоделювання» під керівництвом Сидорова Юрія Михайловича. Гуртківці навчаються конструювати, виготовляти та запускати вільнолітаючі моделі літаків та повітряних зміїв. Учасники гуртка неодноразово приймали участь у змаганнях, виставках та конкурсах з авіамодельного спорту. У вересні 2019 року члени гуртка авіамоделювання «Сокіл» взяли участь у щорічному Обласному відкритому конкурсі-змаганні з авіамоделювання «Срібні крила Батьківщини», де представили свої літаки у класі моделей F1R.
З 14 вересня 2019 року запрацювали ще два гуртки.
Гурток «Основи робототехніки та комп’ютерного моделювання» під керівництвом Стоячко Валентини Олександрівни. Група учнів 2-4 класів працює з наборами Lego WeDo 2.0, а група учнів 5-9 класі - з наборами LEGO MINDSTORMS EV3. Намагаємося дати розуміння дітям, що ми повинні навчитися керувати роботами для майбутнього. Кожне заняття – це «веселка» дитячих емоцій від досягнень, адже ще ніколи наші моделі не оживали. За цей короткий час ми стали учасниками різних конкурсів та змагань: Відкритий Турнір «Robotic Ум» м. Запоріжжя, відкритий обласний етап Всеукраїнських змагань з робототехніки «Роботрафік-2020 м . Дніпро, обласний конкурс проектів з робототехніки «Роботи на службі Збройних сил України» м. Запоріжжя. Хочеться висловити вдячність Оріхівській міській раді у сприянні виділенню коштів на придбання 10 наборів LEGO.
Гурток «Конструювання одягу ( крою та шиття)» під керівництвом Кононенко Ірини Іванівни працює у стінах філії №5 перший рік . За цей короткий час дівчатка освоїли складний процес пошиття м’якої іграшки та пошиття спідниці. Задача як гуртківців полягає в тому, щоб більше дізнатися про склад тканини, види обробки та види стібків . А найцікавіше те, що юні майстрині вже навчилися самостійно працювати на швейних машинах з електричним приводом.
На сьогоднішній день гуртківці почали опрацьовувати нову тему – «Конструювання сорочки». Потрібно дізнатися якомога більше про види сорочок, їх призначення як в давні часи, так і зараз. А ще дівчатка активно працюють над розробкою схем для вишивання жіночих сорочок, які можна буде використати при пошитті сорочок-вишиванок.
Не перший рік у стінах нашого закладу функціонують гуртки КЗ "Оріхівський БДТ": туристичний - під керівництвом Михайленко Ірини Андріївни, студія "Барвінок" - під керівництвом Приходько Валентини Іванівни, фотогурток - під керівництвом Барабаша Романа Юрійовича.Кожна дитина може знайти собі справу до серця!
Завдяки співпраці з комунальними закладами «Запорізький обласний Центр НТТУМ «Грані» та "Оріхівський будинок дитячої творчості" Оріхівської міської ради у нашій школі розпочалась така динамічна гурткова робота. Нарешті наші учні масово задіяні у позаурочний час.

ФОТОАЛЬБОМ

 

Переглядів: 258 | Додав: zosh5or | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031